Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 15:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/klimatforandring-inte-enda-orsak-till-oversvamningarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Klimatförändring inte enda orsak till översvämningarna”

Översvämningar och brist på vatten kommer att bli vanligare och mer intensiva i framtiden, skriver artikelförfattarna. Bilden från översvämningen i Hallsberg 2015.
Foto: Kicki Nilsson/TT

DN DEBATT 30/3. Översvämningar lyfts ofta som klimatfrågor eller som behov av skydd mot extrema väderhändelser. Då glöms andra viktiga orsaker bort, som hur vi använder marken och utvecklar bebyggelse. Tyvärr finns stora problem med styrningen av vattenhanteringen i dag, som bidrar till att skapa problem i stället för att förebygga dem, skriver åtta vattenexperter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.