Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 02:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/klimatforandringar-slar-mot-sakerheten-nu-maste-fn-agera/

DN Debatt

DN Debatt. ”Klimatförändringar slår mot säkerheten – nu måste FN agera”

Sviktande länder riskerar att hamna i en ond cirkel av instabilitet och klimatrisker, skriver artikelförfattarna. På bilden hämtar en man och ett par pojkar upp vatten ur en brunn i Sahelregionen i Tchad.
Sviktande länder riskerar att hamna i en ond cirkel av instabilitet och klimatrisker, skriver artikelförfattarna. På bilden hämtar en man och ett par pojkar upp vatten ur en brunn i Sahelregionen i Tchad. Bild: Ben Curtis/AP

DN DEBATT 11/7. Människor i fattiga länder drabbas värst av klimatförändringarnas negativa konsekvenser. Utsatta människor kan lockas av extremist­grupper som erbjuder pengar och mat. Det internationella samfundet måste bli bättre på att ta itu med de säkerhetshot som hör samman med klimat­förändringarna, skriver klimatminister Isabella Lövin (MP) och utrikesminister Margot Wallström (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in