Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 20:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/klimatmalen-gar-att-na-med-sankt-reduktionsplikt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Klimatmålen går att nå med sänkt reduktionsplikt”

Bonusen bör återinföras men differentieras så att den gynnar bilar och lätta last­bilar med låg elförbrukning och måttligt stora batterier, skriver artikelförfattaren.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 20/2.

Med hjälp av elektrifiering kan transportsektorns utsläpp minska så att vi nästan når målet till 2030. För det krävs rätt styrmedel och ett fortsatt högt bensinpris. Knappt en fjärdedel av vägfordonens bränsleförbrukning ­behöver då bestå av biodrivmedel. Därmed kan också reduktionsplikten sänkas, skriver miljösystemanalytikern Per Kågeson i en ny rapport.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.