Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 07:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/knack-gangsterkulturen-med-avsevart-skarpta-straff/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Knäck gangsterkulturen med avsevärt skärpta straff”

Forskningen är tydlig. Fler och längre fängelsestraff minskar brottsligheten, av den enkla anledningen att personer som är inlåsta inte kan begå brott, skriver Fredrik Kärrholm.
Foto: TT

DN DEBATT 9/9.

Fredrik Kärrholm, polis och kriminolog: Regeringen liksom stora delar av oppositionen saknar trovärdig politik för minskat gangstervåld.

Föreslagna straffskärpningar är otillräckliga och förståelsen för brottslighetens orsaker är ofullständig. I grunden handlar det om ett kulturproblem och för att motverka gangsterkulturen behövs en bred uppslutning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.