Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 16:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/koldioxidbudget-utan-skarpa-styrmedel-raddar-inte-klimatet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Koldioxidbudget utan skarpa styrmedel räddar inte klimatet”

Nu behövs ett ledarskap som bygger en långsiktig samsyn om styrmedel som resulterar i en omställning där klimatansvar i dag gör att vi alla slipper leva med extrema klimatskador i morgon, skriver artikelförfattarna.
Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 19/8.

Mikael Karlsson och Björn Kjellström: Trots att Sveriges klimatpolitik skärpts på senare år är gapet stort mellan mål och genomförande.

Varken regeringens eller oppositionspartiernas förslag i riksdagen leder fram till målen. Klimatramverket behöver nu kompletteras med en nationell utsläppsbudget och styrmedel som driver ner utsläppen

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.