Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/koldioxidlagring-kan-enkelt-halvera-utslappen-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Koldioxidlagring kan enkelt halvera utsläppen i Sverige”

Cementa är ett av de företag som vill använda CCS och Bio-CCS som del av deras framtida åtgärder för att minska utsläppen och kan vara en kandidat för ett ­demonstrationsprojekt, skriver artikelförfattarna. Bilden från Cementas fabrik i Slite på Gotland.
Cementa är ett av de företag som vill använda CCS och Bio-CCS som del av deras framtida åtgärder för att minska utsläppen och kan vara en kandidat för ett ­demonstrationsprojekt, skriver artikelförfattarna. Bilden från Cementas fabrik i Slite på Gotland. Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 27/5. Genom att avskilja och lagra utsläppen från 27 svenska anläggningar med så kallad CCS-teknik skulle motsvarande hälften av Sveriges totala koldioxidutsläpp kunna tas bort till en kostnad i paritet med den svenska koldioxidskatten. I en ny rapport ger vi förslag till vad som krävs för att CCS-tekniken ska bli verklighet, skriver tre forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in