Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 15:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/koldioxidlagring-kan-enkelt-halvera-utslappen-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Koldioxidlagring kan enkelt halvera utsläppen i Sverige”

Cementa är ett av de företag som vill använda CCS och Bio-CCS som del av deras framtida åtgärder för att minska utsläppen och kan vara en kandidat för ett ­demonstrationsprojekt, skriver artikelförfattarna. Bilden från Cementas fabrik i Slite på Gotland.
Cementa är ett av de företag som vill använda CCS och Bio-CCS som del av deras framtida åtgärder för att minska utsläppen och kan vara en kandidat för ett ­demonstrationsprojekt, skriver artikelförfattarna. Bilden från Cementas fabrik i Slite på Gotland. Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 27/5. Genom att avskilja och lagra utsläppen från 27 svenska anläggningar med så kallad CCS-teknik skulle motsvarande hälften av Sveriges totala koldioxidutsläpp kunna tas bort till en kostnad i paritet med den svenska koldioxidskatten. I en ny rapport ger vi förslag till vad som krävs för att CCS-tekniken ska bli verklighet, skriver tre forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.