Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunal-dumpning-slar-sonder-den-sociala-ekonomin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kommunal dumpning slår sönder den sociala ekonomin”

Kommunerna riskerar att slå ut det ideella föreningslivet med antikvariat och möbelförsäljning som påminner om Röda korset, Emmaus och andra, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 13/8. Vi i de sociala kooperativen har i många år varit inriktade på att driva näringsverksamheter som kan utföras utan krav på formell utbildning. Men när kommunerna nu i snabb takt öppnar liknande verksamheter, gör de det med ekonomiska förutsättningar som andra företagare aldrig kommer nära, skriver företrädare för branschorganisationen Certasf.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.