Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 11:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunala-ordningsvakter-signalpolitik-for-miljoner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kommunala ordningsvakter signalpolitik för miljoner”

Det finns skäl att ifrågasätta om lösningen på kommunernas situation och utmaningar per definition är just ordningsvakter. De sätts ofta in utan att problembilden i kommunen först har kartlagts, skriver Magnus Lindgren.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 4/7.

Magnus Lindgren: Ofta saknas en ordentlig kartläggning av problemen vilket gör att ordningsvakternas syfte många gånger blir oklart.

Effekterna av insatserna utvärderas sällan när allt fler kommuner nu ansöker om att få använda ordningsvakter i det offentliga rummet.  Det framgår av vår kartläggning av kommunernas brottsförebyggande arbete.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.