Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 20:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunala-ordningsvakter-signalpolitik-for-miljoner/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kommunala ordningsvakter signalpolitik för miljoner”

Det finns skäl att ifrågasätta om lösningen på kommunernas situation och utmaningar per definition är just ordningsvakter. De sätts ofta in utan att problembilden i kommunen först har kartlagts, skriver Magnus Lindgren.
Det finns skäl att ifrågasätta om lösningen på kommunernas situation och utmaningar per definition är just ordningsvakter. De sätts ofta in utan att problembilden i kommunen först har kartlagts, skriver Magnus Lindgren. Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 4/7.

Magnus Lindgren: Ofta saknas en ordentlig kartläggning av problemen vilket gör att ordningsvakternas syfte många gånger blir oklart.

Effekterna av insatserna utvärderas sällan när allt fler kommuner nu ansöker om att få använda ordningsvakter i det offentliga rummet.  Det framgår av vår kartläggning av kommunernas brottsförebyggande arbete.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in