Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 16:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunala-poliser-kan-ateruppratta-fortroendet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kommunala poliser kan återupprätta förtroendet”

Också USA har problem med bilbränder, segregerade områden och systematisk kriminalitet. En kommission som Barack Obama tillsatt föreslog förra året som viktigaste åtgärd att polisen ska ha lokal förankring, skriver artikelförfattarna.
Också USA har problem med bilbränder, segregerade områden och systematisk kriminalitet. En kommission som Barack Obama tillsatt föreslog förra året som viktigaste åtgärd att polisen ska ha lokal förankring, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

Utsatta områden. Ur ett internationellt perspektiv är Sverige något av en udda fågel genom att vi saknar lokal polisverksamhet. Trots intentionerna i polisreformen blir det allt färre poliser ute i kommunerna. Kommunala poliser skulle kunna bidra till att upprätta förtroendet för samhällsinstitutionerna, skriver Magnus Lindgren och Olle Wästberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in