Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-11 10:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunala-skolornas-brister-storre-problem-an-vinsterna/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kommunala skolornas brister större problem än vinsterna”

Gymnasieminister Aida Hadzialic tillhör de politiker som förespråkar en lagändring som tvingar friskolor att återinvestera sin vinst i verksamheten. Men enligt den forskning som finns att tillgå är det inte vinsterna som är problemet, skriver Henrik Jordahl, programchef, Institutet för näringslivsforskning.
Gymnasieminister Aida Hadzialic tillhör de politiker som förespråkar en lagändring som tvingar friskolor att återinvestera sin vinst i verksamheten. Men enligt den forskning som finns att tillgå är det inte vinsterna som är problemet, skriver Henrik Jordahl, programchef, Institutet för näringslivsforskning. Foto: Magnus Hallgren

Kvalitetsarbetet eftersatt. En ny jämförelse visar att skolföretag arbetar mer välorganiserat med uppföljning, analys och åtgärder än vad kommunala skolor gör. Nu måste regeringen se till att åtgärda de faktiska problemen i stället för att ge sig på friskolornas vinster och aktieutdelningar, skriver Henrik Jordahl, docent i nationalekonomi.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in