Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunerna-oformogna-att-ta-ansvar-for-skolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kommunerna oförmögna att ta ansvar för skolan”

Lärarnas riksförbund kritiserar finansminister Anders Borg: Allvarligt att han avfärdar Globaliseringsrådets expertrekommendationer om skolan. En granskning av 30 kommuner som Lärarnas riksförbund låtit utföra visar att de kommunala skolplanerna är meningslösa. En del kommuner struntar helt sonika i att upprätta en skolplan och bryter därmed mot lagen. Den här bristande styrningen är allvarlig och staten måste ta sitt ansvar och garantera att kommunerna klarar det uppdrag de fick vid skolans kommunalisering 1991, skriver ordföranden i Lärarnas riksförbund Metta Fjelkner och industrimannen Carl Bennet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.