Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 05:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunernas-satt-att-ta-ut-p-avgifter-maste-ses-over/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kommunernas sätt att ta ut p-avgifter måste ses över”

Det Stockholm nu föreslår är att höja minibeloppet även för enkla förseelser, som att glömma lägga fram p-skivan, till 1100 kronor vilket man hoppas ska generera ytterligare intäkter till kommunens kassa, skriver Jan Söderström.
Det Stockholm nu föreslår är att höja minibeloppet även för enkla förseelser, som att glömma lägga fram p-skivan, till 1100 kronor vilket man hoppas ska generera ytterligare intäkter till kommunens kassa, skriver Jan Söderström. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 25/2. Parkeringsavgifterna har blivit en osund intäktskälla för att förbättra den kommunala budgeten. Regeringen bör nu utreda om den tyska modellen med enhetliga och av staten bestämda felparkeringsavgifter är bättre, för att skapa en sundare rättsordning och för att eliminera incitamenten att ständigt försöka öka dessa intäkter, skriver trafikexperten Jan Söderström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in