Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kommunernas-satt-att-ta-ut-p-avgifter-maste-ses-over/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kommunernas sätt att ta ut p-avgifter måste ses över”

Det Stockholm nu föreslår är att höja minibeloppet även för enkla förseelser, som att glömma lägga fram p-skivan, till 1100 kronor vilket man hoppas ska generera ytterligare intäkter till kommunens kassa, skriver Jan Söderström.
Det Stockholm nu föreslår är att höja minibeloppet även för enkla förseelser, som att glömma lägga fram p-skivan, till 1100 kronor vilket man hoppas ska generera ytterligare intäkter till kommunens kassa, skriver Jan Söderström. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 25/2. Parkeringsavgifterna har blivit en osund intäktskälla för att förbättra den kommunala budgeten. Regeringen bör nu utreda om den tyska modellen med enhetliga och av staten bestämda felparkeringsavgifter är bättre, för att skapa en sundare rättsordning och för att eliminera incitamenten att ständigt försöka öka dessa intäkter, skriver trafikexperten Jan Söderström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.