Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kompetens-for-yrket-far-man-snarare-pa-jobbet-an-i-skolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kompetens för yrket får man snarare på jobbet än i skolan”

Organisationen av de högre karriärerna i våra storföretag är inte underordnad någon myndighetsreglering för att säkerställa en rättvis kvalitet. Det ger möjligheter att experimentera med rekryteringskrav och inskolningsformer på det sätt som framgångsrikt företagande förutsätter, skriver Gunnar Eliasson.
Organisationen av de högre karriärerna i våra storföretag är inte underordnad någon myndighetsreglering för att säkerställa en rättvis kvalitet. Det ger möjligheter att experimentera med rekryteringskrav och inskolningsformer på det sätt som framgångsrikt företagande förutsätter, skriver Gunnar Eliasson. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 7/9. En vanlig bild är att man får kunskaper genom att ”gå i skolan” och att ju längre man sitter i skolbänken desto kunnigare blir man. Men den föreställningen leder fel. Avancerade arbetsuppgifter kräver färdigheter som väsentligen utvecklats på en arbetsplats, och som sällan kan läras ut i klassrum, skriver forskaren Gunnar Eliasson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in