Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 03:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/komplicerad-situation-for-is-atervandares-barn/

DN Debatt

DN Debatt. ”Komplicerad situation för IS-återvändares barn”

När allt fler länder nu säger som Sverige, att man inte avser hämta hem IS-terrorister, bör vi se över förutsättningarna att inrätta en särskild tribunal, skriver Morgan Johansson och Mikael Damberg.
När allt fler länder nu säger som Sverige, att man inte avser hämta hem IS-terrorister, bör vi se över förutsättningarna att inrätta en särskild tribunal, skriver Morgan Johansson och Mikael Damberg. Foto: Alexander Mahmoud och Lisa Mattisson

DN DEBATT 12/3. IS fall har bland annat lett till en komplicerad situation med barn som fötts på plats eller som tvingats följa med när föräldrarna lämnade Sverige för att ansluta sig till IS. Terroristsektens sammanbrott får också konsekvenser för säkerheten här hemma och vi vill nu gå vidare med ytterligare skärpta straff för terroristbrott, skriver Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in