Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 18:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/komplicerad-situation-for-is-atervandares-barn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Komplicerad situation för IS-återvändares barn”

När allt fler länder nu säger som Sverige, att man inte avser hämta hem IS-terrorister, bör vi se över förutsättningarna att inrätta en särskild tribunal, skriver Morgan Johansson och Mikael Damberg.
Foto: Alexander Mahmoud och Lisa Mattisson

DN DEBATT 12/3. IS fall har bland annat lett till en komplicerad situation med barn som fötts på plats eller som tvingats följa med när föräldrarna lämnade Sverige för att ansluta sig till IS. Terroristsektens sammanbrott får också konsekvenser för säkerheten här hemma och vi vill nu gå vidare med ytterligare skärpta straff för terroristbrott, skriver Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.