Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konkurrens-mellan-larosaten-ger-hogre-forskningskvalitet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Konkurrens mellan lärosäten ger högre forskningskvalitet”

Den nya anläggningen ESS i Lund, här på en arkitektskiss, är en av de största forsk-nings­satsningarna i Sverige. Med ett nytt utvärderingssystem ska resultaten av svensk forskning kvalitetssäkras, skriver Vetenskapsrådet.
Foto: Henning Larsen Architects

Förslag i dag, fredag. Höjd kvalitet, bättre information och bättre överblick. Det är målet med den nya, jämförande kvalitetsgranskning av forskningen vid svenska lärosäten som Vetenskapsrådet nu föreslår till regeringen. Utvärderingen ska också få styra en del av ­resursfördelningen, skriver Lars Anell och Sven Stafström, Vetenskapsrådet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.