Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 20:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konkurser-kan-till-i-host-oka-arbetslosheten-med-350000/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Konkurser kan till i höst öka arbetslösheten med 350.000”

Det kommer att behövas resurser för att stimulera ekonomin när vi går ur den här krisen och vi förstår att regeringen planerar också för det som ska ske längre fram. Men om det inte finns ett fungerande näringsliv att stimulera kommer politiken bli verkningslös, skriver Jan-Olof Jacke.
Det kommer att behövas resurser för att stimulera ekonomin när vi går ur den här krisen och vi förstår att regeringen planerar också för det som ska ske längre fram. Men om det inte finns ett fungerande näringsliv att stimulera kommer politiken bli verkningslös, skriver Jan-Olof Jacke. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 4/4.

Jan-Olof Jacke, Svenskt Näringsliv: Nu krävs kraftfullare åtgärder för att undvika massutslagning av företag och jobb.

Cirka 30.000 företag har svårt att undvika konkurs vid en månads nedstängning trots de insatser som regeringen gjort hittills. Om en tredjedel av företagen står stilla fram till hösten kan arbetslösheten öka med 350.000 personer bara genom konkurser.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in