Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 16:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konsensus-om-eu-fragor-ger-risk-for-okad-misstro/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Konsensus om EU-frågor ger risk för ökad misstro”

Vår forskning tyder på att EU-parlamentarikerna blivit mer isolerade från den nationella arenan. Motsättningarna i Europaparlamentet diskuteras inte inför allmänheten eller ens med en större grupp partimedlemmar, skriver artikelförfattarna.
Foto: ÖRJAN BJÖRKDAHL

DN Debatt 25/6 2016. Debatt saknas. Frågor på EU-nivån berör allas vardag och borde leda till politiska konflikter. Men EU-frågor anses kräva konsensus i Sverige och debatten blir tam. Kommer vi inte tillrätta med det, är risken stor att medborgare vänder sig mot det politiska systemet, skriver statsvetarna Torbjörn Bergman och Magnus Blomgren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.