Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 21:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konservativa-mans-otrygghet-kan-forklara-sds-framgang/

DN Debatt

DN Debatt. ”Konservativa mäns otrygghet kan förklara SD:s framgång”

En fortsättning på arbetslinjen med skattesänkningar, försvagad arbetsrätt och ytterligare krympta trygghetssystem kommer knappast att få dagens upplevda förlorare att känna sig som vinnare. Skulle SD dessutom medverka till en sådan utveckling genom sitt agerande i regeringsfrågan, skulle det öka stödet för SD, skriver Sandro Scocco. Bilden: Jimmie Åkesson på årets valvaka.
En fortsättning på arbetslinjen med skattesänkningar, försvagad arbetsrätt och ytterligare krympta trygghetssystem kommer knappast att få dagens upplevda förlorare att känna sig som vinnare. Skulle SD dessutom medverka till en sådan utveckling genom sitt agerande i regeringsfrågan, skulle det öka stödet för SD, skriver Sandro Scocco. Bilden: Jimmie Åkesson på årets valvaka. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 5/10. Tanken att SD:s framgångar beror på ökad ekonomisk otrygghet förklarar inte varför partiet i så stor utsträckning lockar män. I en ny rapport kan vi visa att män mår betydligt sämre än kvinnor av att utsättas för ekonomisk otrygghet och att det beror på konservativa värderingar. Det gör SD:s framgångar mer logiska även i ett förhållandevis jämställt land, skriver Sandro Scocco, Arena Idé.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in