Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 07:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konservativa-och-liberaler-motarbetar-eus-klimatmal/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Konservativa och liberaler motarbetar EU:s klimatmål”

Den fria tilldelningen av utsläppsrätter är en av EU:s största fossila subventioner. Om den blir kvar kan stora industrier fortsätta smutsa ned helt gratis, skriver artikelförfattarna.
Foto: Michael Sohn/AP

DN DEBATT 7/6.

EU-parlamentarikerna Jakop Dalunde och Pär Holmgren (MP): Efter ett år av intensiva förhandlingar ska Europaparlamentet denna vecka rösta om avgörande delar i EU:s klimatlagstiftning. Nu finns chansen att göra verklighet av unionens åtaganden i Parisavtalet. Dessvärre försöker konservativa och liberaler sänka klimatpolitiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.