Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konsstympade-flickor-gloms-bort-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. "Könsstympade flickor glöms bort i Sverige"

Flickorna får lida i det tysta när ingen har ansvar för frågan, skriver Socialstyrelsens utredare. Det är oklart vem som ska bevaka de könsstympade kvinnornas och flickornas intressen i Sverige i framtiden. Vi arbetar på Socialstyrelsens uppdrag med att öka kunskapen om kvinnlig könsstympning. När uppdraget är klart den sista juni finns det ingen som har ansvaret för bevakningen av frågan. Det finns en risk för att könsstympningen glöms bort och att flickor som genomgått eller riskerar att genomgå ingreppet tvingas lida i det tysta. Det skriver deltagarna i Socialstyrelsens tillfälliga uppdrag om kvinnlig könsstympning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.