Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 00:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/konsumenterna-luras-av-bankernas-radgivning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Konsumenterna luras av bankernas rådgivning”

På den finansiella marknaden är de flesta konsumenter helt beroende av bra rådgivning för att kunna göra kloka val, skriver dagens debattör.
På den finansiella marknaden är de flesta konsumenter helt beroende av bra rådgivning för att kunna göra kloka val, skriver dagens debattör. Foto: Anatolii Babii / Alamy

Rättvist grundskydd. Svenska banker tjänar miljarder på att kunderna är utlämnade till rådgivare som egentligen är säljare. Därför bör alla få tillgång till oberoende råd. Skarpa åtgärder, som provisionsförbud och ökat stöd vid tvister, bör sättas in snarast, skriver Jan Bertoft, generalsekreterare för Sveriges Konsumenter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.