Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/koppling-mellan-okad-psykisk-ohalsa-och-okad-konsumtion/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Koppling mellan ökad psykisk ohälsa och ökad konsumtion”

Årets stora shoppinghögtid har just passerat och nu laddar många svenskar för rean. Enligt Konsumtionsrapporten 2017 har svenskarnas privata konsumtion ökat med 23 procent under perioden 2006-2016 (fasta priser), skriver Cecilia Solér.
Årets stora shoppinghögtid har just passerat och nu laddar många svenskar för rean. Enligt Konsumtionsrapporten 2017 har svenskarnas privata konsumtion ökat med 23 procent under perioden 2006-2016 (fasta priser), skriver Cecilia Solér. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 26/12. Svenskarnas privata konsumtion har ökat med 23 procent mellan 2006 och 2016, samtidigt som den psykiska ohälsan ökar lavinartat. Det är sannolikt att psykisk ohälsa bland både vuxna och barn kan minskas om vi uppmärksammar och åtgärdar den konsumtionsrelaterade stressen, skriver Cecilia Solér, Handelshögskolan i Göteborg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in