Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 07:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/korta-foraldraforsakringen-och-hoj-ersattningsnivan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Korta föräldraförsäkringen och höj ersättningsnivån”

En koncentrerad föräldraförsäkring med en högre ersättning tror vi kommer göra att fler föräldrar delar på föräldraledigheten, skriver artikelförfattarna.
En koncentrerad föräldraförsäkring med en högre ersättning tror vi kommer göra att fler föräldrar delar på föräldraledigheten, skriver artikelförfattarna. Foto: isabell Höjman/TT

DN DEBATT 17/11. Föräldraförsäkringen bör kortas till tolv månader och uttaget av föräldrapenningdagar bör koncentreras till barnets första levnadsår. Besparingarna innebär utrymme att höja ersättningen. Vi vill även införa en karensdag vid vård av sjukt barn, skriver de tre moderata politikerna Benjamin Dousa, Ulrica Schenström och Eva Uddén Sonnegård.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.