Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kostbehandlingar-kan-spara-miljoner-i-diabetesvarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kostbehandlingar kan spara miljoner i diabetesvården”

Varje år betalar svenskarna omkring en miljard kronor för insulinbehandlingar. Med rätt typ av kostbehandling kan behovet av insulin sänkas med 15 procent – men då krävs en seriös satsning på kostforskning, skriver debattörerna.
Foto: Erich Stering

Regeringen måste satsa. Kostforskningen är en viktig del i kampen mot flera stora folksjukdomar. Men till skillnad från vid läkemedelsutveckling finns inga kommersiella intressen som driver på forskningen. Nu behövs statliga medel för att möta framtidens vårdbehov, skriver forskare och patientföreningar.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.