Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 02:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kraftfulla-satsningar-kravs-mot-ohalsan-i-arbetslivet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kraftfulla satsningar krävs mot ohälsan i arbetslivet”

”Antalet personer som är sjukskrivna till följd av stress har ökat med över 70 procent mellan 2012 och 2014. Speciellt i de verksamheter där andelen kvinnor är stor har sjuktalen ökat kraftigt” skriver artikelförfattarna.
”Antalet personer som är sjukskrivna till följd av stress har ökat med över 70 procent mellan 2012 och 2014. Speciellt i de verksamheter där andelen kvinnor är stor har sjuktalen ökat kraftigt” skriver artikelförfattarna. Foto: Emma Eriksson

Andelen sjukskrivna av arbetsrelaterade orsaker har växt kraftigt och det är stressdiagnoserna som står för den stora ökningen. Regeringen har uppmärksammat problemen men det räcker inte. Det behövs kraftfullare satsningar, skriver forskare och företrädare för sju fackförbund och för tankesmedjan Arena idé.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.