Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 11:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/krankthetskulturen-i-skolan-urholkar-lararnas-auktoritet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kränkthetskulturen i skolan urholkar lärarnas auktoritet”

Amerikanska forskare har visat att för varje år som elever i en klass exponeras för en störande klasskamrat så minskar deras framtida livsinkomster med över 700 000 kronor, skriver artikelförfattarna.
Amerikanska forskare har visat att för varje år som elever i en klass exponeras för en störande klasskamrat så minskar deras framtida livsinkomster med över 700 000 kronor, skriver artikelförfattarna. Foto: Berit Roald/TT

DN DEBATT 4/3. Kränkthetskulturen som råder i den svenska skolan urholkar lärarens auktoritet och lägger en grogrund för ordningsproblem. Flera av skolmyndigheterna bidrar till utvecklingen. De definierar kränkthet på ett sätt som gör att lärare bli rädda och undviker gripa in vid ordningsproblem i klassrum och korridorer, skriver Isak Skogstad och Hamid Zafar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.