Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 14:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/krav-och-disciplin-i-skolan-riskerar-driva-unga-till-gang/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Krav och disciplin i skolan riskerar driva unga till gäng”

Eftersom människan till sin natur är meningssökande vänder sig många omotiverade elever i stället till kriminella gäng, som kan fylla det tomrum som ”meningslöshetsskolan” lämnar, skriver Martin Lackéus.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 29/8. Regeringens nya fokus på kunskapskrav och elevdisciplin i skolan är ett tydligt exempel på skolpolitik som i ljuset av forskningsresultaten framstår som obalanserad. Detta riskerar att förstärka många utsatta elevers upplevda känsla av utanförskap och meningslöshet och driva dem till kriminella gäng, skriver utbildningsforskaren Martin Lackéus.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.