Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kriminalpolitisk-kapprustning-bortser-fran-forskningsresultat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kriminalpolitisk kapprustning bortser från forskningsresultat”

Poliser som får som huvuduppdrag att enbart gå in repressivt riskerar att förstöra redan befintliga relationer som lokalt förankrade poliser under lång tid arbetat med att bygga, skriver artikelförfattarna.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

DN DEBATT 15/9. Den senaste tidens dödsskjutningar har utlöst rättmätig oro och frustration. Men i stället för att agera med medkänsla och förnuft fortsätter politikerna kapprustningen. Senast med förslaget om så kallade visitationszoner där vissa av rättsstatens principer sätts ur spel och polisen utan misstanke har rätt att visitera alla, skriver fyra forskare i kriminologi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.