Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 03:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kriminella-natverk-utnyttjar-eu-for-handel-med-elfenben/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kriminella nätverk utnyttjar EU för handel med elfenben”

I genomsnitt dödas varje dag 55 elefanter av tjuvjägare. Med en kvarvarande känd population på omkring 415.000 individer klassas den afrikanska elefanten som sårbar, skriver artikelförfattarna.
Foto: Nils Öhman

DN DEBATT 15/8. Handeln i EU med äldre elfenbensföremål utnyttjas av kriminella nätverk för att föra ut nytt elfenben från tjuvjagade elefanter. Sverige bör stödja en stängning av denna handel för att bekämpa brottslighet, bevara biologisk mångfald och bidra till en hållbar utveckling i afrikanska länder, skriver Camilla Björkbom, Christina Geijer och Filippa Tarras-Wahlberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.