Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 15:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kritiken-mot-sveriges-roll-i-assange-fallet-ar-befogad/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kritiken mot Sveriges roll i Assange-fallet är befogad”

Att den svenska åklagaren inte har väckt åtal är till nackdel för Julian Assange, eftersom det blockerar hans möjlighet att framlägga försvar, att få insyn i åklagarens material och att kräva kompletterande utredningar, skriver Roger Fjellström.
Att den svenska åklagaren inte har väckt åtal är till nackdel för Julian Assange, eftersom det blockerar hans möjlighet att framlägga försvar, att få insyn i åklagarens material och att kräva kompletterande utredningar, skriver Roger Fjellström. Foto: Pia Gripenberg

Assange och Sverige. FN:s rapport har väckt upprördhet, men den är väl argumenterad. En springande punkt är Sveriges arresteringsorder, EAW. I stället för att, som normalt, använda EAW när åtal föreligger har Assange efterlysts som ett inslag i åklagarens försök att stärka ett underlag hon inte tror skulle hålla i rätten, skriver Roger Fjellström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in