Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kunskap-om-var-historia-riskerar-att-forloras-for-alltid/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kunskap om vår historia riskerar att förloras för alltid”

För exempelvis Vasamuseet är det, trots omfattande coronastöd, osäkert om man ska kunna återbesätta de tjänster som krävs för att återöppna, skriver artikelförfattarna.
Foto: Claudio Bresciani / TT

DN DEBATT 9/5.

13 centralmuseichefer: Vi vill se lika kraftfulla insatser för museerna som har gjorts för att stötta näringslivet och utbildningssektorn.

De kraftigt försämrade ekonomiska förutsättningarna till följd av pandemin riskerar att få långsiktigt negativa effekter för landets nationella museer. Samlingar, kompetens och kunskap om vår gemensamma historia riskerar att gå förlorade för evigt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.