Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kvacksalveri-styr-skolan-inte-hjarnforskning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kvacksalveri styr skolan – inte hjärnforskning”

Sverige är i dag ett land med sprickor, i vilket svenskfödda i välmående områden får det allt bättre samtidigt som en ny invandrad underklass riskerar att permanent bli kvar där, skriver Benjamin Dousa.
Foto: Magnus Sandberg/TT

DN DEBATT 18/8. För att barn som föds i hem med sämre förutsättningar ska få samma möjligheter i livet som de med bättre förutsättningar behövs reformer. Vi föreslår bland annat att att läroplanen revideras med större fokus på kunskapsförmedling, att Barn- och elevombudet läggs ned och att nationella strategin för skolans digitalisering slopas, skriver Benjamin Dousa, MUF.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.