Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 07:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kvinnliga-akademikers-livslon-28-miljoner-lagre/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kvinnliga akademikers livslön 2,8 miljoner lägre”

Kvinnorna står i dag för tre fjärdedelar av föräldraledigheten, sex av tio vabbdagar och en majoritet av det obetalda hemarbetet. Det snedvridna ansvaret för hem och familj straffar sig på arbetsmarknaden, skriver Göran Arrius.
Foto: Leif R Jansson TT

Enligt våra nya beräkningar tjänar kvinnliga akademiker under sitt liv i genomsnitt 2,8 miljoner mindre än männen. Normerna på arbetsmarknaden missgynnar kvinnor och regeringen måste därför fortsätta reformera föräldraförsäkringen för att främja jämställda karriärvägar, skriver Sacos ordförande Göran Arrius.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.