Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 13:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kvinnor-i-lo-yrken-hart-drabbade-av-pandemin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kvinnor i LO-yrken hårt drabbade av pandemin”

För att få statligt stöd genom korttidsavtal har arbetsgivarna haft starka incitament att lämna ännu fler timanställda bakom sig. Därför har korttidsarbete haft begränsad effekt för att skydda arbetarkvinnors inkomster, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 4/3.

LO:s ledning: Kvinnor i LO-yrken tvingas betala med sin hälsa, inkomst och trygghet såväl i pandemi som i vardag.

Pandemin har drabbat hela samhället. Men som alla kriser har den slagit värst mot dem som redan har det svårt. Särskilt riskutsatta har kvinnor i LO-yrken varit. Det har varken regering, myndigheter eller arbets­givare tagit tillräcklig hänsyn till, skriver Susanna Gideonsson, Therese Guovelin, Lisa Bengtsson och Torbjörn Johansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.