Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 00:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kvinnors-obetalda-arbete-ar-vart-100-biljoner-kronor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Kvinnors obetalda arbete är värt 100 biljoner kronor”

Kvinnor utför mer än tre fjärdedelar av hushålls- och omsorgsarbetet globalt. De tar hand om barn, sjuka, äldre och utför majoriteten av hushållsarbetet, lagar mat, städar, hämtar vatten och ved, skriver Johan Pettersson. Bilden från Jammu i Indien.
Foto: Channi Anand/TT

DN DEBATT 20/1. Kvinnors obetalda arbete ligger till grund för de stora vinsterna andra gör. Oxfam har räknat ut att det ekonomiska värdet av kvinnors obetalda hushålls- och omsorgsarbete uppgår till minst 100 biljoner kronor per år. För att få ett slut på den ojämna fördelningen krävs omfattande politiska åtgärder, skriver Johan Pettersson, Oxfam Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.