Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-15 16:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/kyrkan-maste-fortsatta-att-vara-en-politisk-kraft/

DN Debatt

DN Debatt. ”Kyrkan måste fortsätta att vara en politisk kraft”

Svenska kyrkan höll friluftsgudstjänst vid Sofiakyrkan i Jönköping strax innan nazistiska Svenskarnas parti (SVP) skulle demonstrera den 1 maj i år. När sedan SVP demonstrerade ringde stadens kyrkor i sina klockor för att varna för fara.
Svenska kyrkan höll friluftsgudstjänst vid Sofiakyrkan i Jönköping strax innan nazistiska Svenskarnas parti (SVP) skulle demonstrera den 1 maj i år. När sedan SVP demonstrerade ringde stadens kyrkor i sina klockor för att varna för fara. Foto: Mikael Fritzon/ TT

Värderingarna behövs. Två tredjedelar av svenskarna anser att kyrkan bidrar till minskade motsättningar i ett mångkulturellt samhälle. Kyrkans engagemang är tydligt när rasism och nynazism sticker fram sina fula trynen. Att väga in människovärdet är försummat när lagar stiftas, skriver biskop Åke Bonnier.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in