Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/l-sager-ja-till-forslaget-om-sociala-rattigheter-i-eu/

DN Debatt

DN Debatt. ”L säger ja till förslaget om sociala rättigheter i EU”

Ska Sverige bli EU:s bromskloss? Ska Sverige sälla sig till länder som Polen och Ungern och bilda en ny missnöjesklubb i EU? Jag ställer inte frågan till V och SD, jag ställer den till övriga partier, skriver Jan Björklund.
Ska Sverige bli EU:s bromskloss? Ska Sverige sälla sig till länder som Polen och Ungern och bilda en ny missnöjesklubb i EU? Jag ställer inte frågan till V och SD, jag ställer den till övriga partier, skriver Jan Björklund. Foto: Jessica Gow TT

Liberalernas partistyrelse har beslutat att ställa sig positiv till EU-kommissionens förslag om en europeisk social pelare. Marknadsekonomi som ger människor förutsättningar för egen försörjning ska kombineras med sociala trygghetssystem – det är det som är socialliberalism. Det ska gälla såväl i Sverige som i övriga Europa, skriver Jan Björklund (L).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in