Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 10:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/l-sager-ja-till-forslaget-om-sociala-rattigheter-i-eu/

DN DEBATT

DN Debatt. ”L säger ja till förslaget om sociala rättigheter i EU”

Ska Sverige bli EU:s bromskloss? Ska Sverige sälla sig till länder som Polen och Ungern och bilda en ny missnöjesklubb i EU? Jag ställer inte frågan till V och SD, jag ställer den till övriga partier, skriver Jan Björklund.
Foto: Jessica Gow TT

Liberalernas partistyrelse har beslutat att ställa sig positiv till EU-kommissionens förslag om en europeisk social pelare. Marknadsekonomi som ger människor förutsättningar för egen försörjning ska kombineras med sociala trygghetssystem – det är det som är socialliberalism. Det ska gälla såväl i Sverige som i övriga Europa, skriver Jan Björklund (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.