Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 10:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lag-vardering-av-kvinnors-jobb-bakom-okad-otrygghet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låg värdering av kvinnors jobb bakom ökad otrygghet”

Inom vård och omsorg är personlig kontinuitet och en sammanhållen gruppdynamik helt avgörande för kvaliteten, skriver artikelförfattarna.
Inom vård och omsorg är personlig kontinuitet och en sammanhållen gruppdynamik helt avgörande för kvaliteten, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

Åtgärder krävs. Otrygga anställningsformer blir allt vanligare. Det beror dels på att arbete som traditionellt utförts av kvinnor värderas lägre. Dels leder krav på flexibilitet till att arbetare görs utbytbara snarare än omställningsbara. Konsekvensen blir kompetensbrist inom vård och omsorg, skriver Tobias Baudin och Elinor Odeberg, Kommunal.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.