Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lagbrott-nar-regionerna-later-privatpatienter-ga-fore/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lagbrott när regionerna låter privatpatienter gå före”

Det krävs en stopplag likt den som infördes 2006 – men utan kryphålen som gjorde dåvarande lagstiftning verkningslös, skriver artikelförfattarna.
Det krävs en stopplag likt den som infördes 2006 – men utan kryphålen som gjorde dåvarande lagstiftning verkningslös, skriver artikelförfattarna. Foto: Hampus Lundgren

DN DEBATT 17/11.

Tankesmedjan Katalys: Hundratusentals svenskar med privat sjukvårdsförsäkring går före kön. Det är ett lagbrott.

Men de som begår brottet är inte de privata vårdgivarna, utan regionerna som tecknar avtal i vetskap om att vården inte bedrivs på lika villkor. Regeringens utredare måste nu se till att stoppa detta, skriver John Lapidus, Enna Gerin och Daniel Suhonen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.