Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 17:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lagg-ner-arbetsformedlingen-ge-kommunerna-huvudansvar/

DN Debatt

DN Debatt. ”Lägg ner Arbetsförmedlingen – ge kommunerna huvudansvar”

Arbete förmedlas inte genom Arbetsförmedlingen. Med digitala plattformar som LinkedIn har Platsbanken spelat ut sin roll. Sverige behöver göra som andra EU-länder och lätta på tolkningen av utannonseringskravet, skriver artikelförfattarna.
Arbete förmedlas inte genom Arbetsförmedlingen. Med digitala plattformar som LinkedIn har Platsbanken spelat ut sin roll. Sverige behöver göra som andra EU-länder och lätta på tolkningen av utannonseringskravet, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

Trots högkonjunktur låses stora grupper fast i utanförskap. Den nationella arbetsmarknadspolitiken har misslyckats. Kommunerna är bättre lämpade att äga huvudansvaret för arbetsmarknadspolitiken. Arbetsförmedlingen kan läggas ned och uppgifterna omfördelas för att ge ökad effektivitet och bättre resultat, skriver fyra M-kommunalråd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in