Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lagg-ner-arbetsformedlingen-ge-kommunerna-huvudansvar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lägg ner Arbetsförmedlingen – ge kommunerna huvudansvar”

Arbete förmedlas inte genom Arbetsförmedlingen. Med digitala plattformar som LinkedIn har Platsbanken spelat ut sin roll. Sverige behöver göra som andra EU-länder och lätta på tolkningen av utannonseringskravet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow/TT

Trots högkonjunktur låses stora grupper fast i utanförskap. Den nationella arbetsmarknadspolitiken har misslyckats. Kommunerna är bättre lämpade att äga huvudansvaret för arbetsmarknadspolitiken. Arbetsförmedlingen kan läggas ned och uppgifterna omfördelas för att ge ökad effektivitet och bättre resultat, skriver fyra M-kommunalråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.