Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lagg-ner-gymnasiets-introduktionsprogram/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lägg ner gymnasiets introduktionsprogram”

Den nya skolformen måste vara obligatorisk till dess eleven uppnår gymnasie­behörighet, fullgör en alternativ yrkesutgång eller fyller 18 år, skriver Åsa Fahlén.
Den nya skolformen måste vara obligatorisk till dess eleven uppnår gymnasie­behörighet, fullgör en alternativ yrkesutgång eller fyller 18 år, skriver Åsa Fahlén. Foto: Erik Svensson/TT

DN DEBATT 10/6. Gymnasieskolans introduktionsprogram, som är till för elever som inte nått gymnasiebehörighet, måste stängas. Det är ett systemhaveri som levererar utslagning snarare än kunskapsresultat. I stället behöver en ny skolform inrättas för att öka kopplingen mellan nyanlända elever och de övriga eleverna i skolan, skriver Åsa Fahlén, Lärarnas riksförbund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.