Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lagpriskonsumtionen-ar-en-ohallbar-del-av-var-kultur/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lågpriskonsumtionen är en ohållbar del av vår kultur”

Oron och medvetenheten om klimatproblemen växer men ändå uteblir avgörande förändringar av vår livsstil och konsumtion, skriver artikelförfattarna. Bilden från en kö utanför en amerikansk butik vid förra årets Black Friday.
Oron och medvetenheten om klimatproblemen växer men ändå uteblir avgörande förändringar av vår livsstil och konsumtion, skriver artikelförfattarna. Bilden från en kö utanför en amerikansk butik vid förra årets Black Friday. Foto: Charlie Riedel/TT

DN DEBATT 22/11. Black Friday är det yttersta uttrycket för vår ohållbara överkonsumtion. Trots medvetenhet om klimatproblemen har vi svårt att ändra våra kulturellt betingade konsumtionsmönster. Nu är det dags för handeln och politiken att ta problemet på allvar. Kampanjen Black Friday visar fel väg, skriver forskare och miljödebattörer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.