Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 10:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lamslagna-politiker-later-bostadskrisen-bli-allt-svarare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lamslagna politiker låter bostadskrisen bli allt svårare”

Vi menar – tvärtemot regeringen – att det akuta läget gör en helhetspolitik nödvändig, skriver artikelförfattarna. På bilden: Mehmet Kaplan, bostads-, stadsutvecklings- och it-minister.
Vi menar – tvärtemot regeringen – att det akuta läget gör en helhetspolitik nödvändig, skriver artikelförfattarna. På bilden: Mehmet Kaplan, bostads-, stadsutvecklings- och it-minister. Foto: Jonas Eriksson

Helhetspolitik krävs. Bostadsmarknadens kris är allvarig och akut. Fortsatt passivitet och oförmåga att ta ansvar skapar nya förlorare varje dag. En kommission med representanter för bransch, politik och akademi bör få i uppdrag att snabbt ta fram ett krispaket med långtgående åtgärder, skriver Klas Eklund, Hans Lind och Lennart Weiss.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.