Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 17:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lar-av-norge-utred-svenska-uthangningar-under-metoo/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lär av Norge: Utred svenska uthängningar under metoo”

Pressens opinionsnämnd har behandlat 38 anmälningar mot övertramp i metoorapporteringen. Vi vet nu att en medieetisk gräns har överträtts i 24 fall. Men vi vet inte hur detta kunde ske, skriver artikelförfattarna.
Pressens opinionsnämnd har behandlat 38 anmälningar mot övertramp i metoorapporteringen. Vi vet nu att en medieetisk gräns har överträtts i 24 fall. Men vi vet inte hur detta kunde ske, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 21/6.

Torbjörn von Krogh och Lars Truedson: 2017 spreds avslöjanden om sexuella trakasserier och påstådda förövare hängdes ut med namn och bild.

Hur kunde riksmedier publicera grova obelagda anklagelser? Det måste utredas för att undvika att enskilda skadas och att förtroendet för nyhets­medierna äventyras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.