Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 14:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lar-publiken-att-medierna-inte-speglar-verkligheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lär publiken att medierna inte speglar verkligheten”

Sannolikt är det lättare att ”medieträna publiken” än att försöka få medierna att producera ett annorlunda innehåll än de gör i dag, skriver Staffan Dopping och Stig-Björn Ljunggren.
Foto: Fri Tanke

DN DEBATT 18/1. Medierna speglar inte verkligheten – snarare är medierna verkligheten. Samtidigt som journalisterna har stenhårda krav att hålla publikens intresse uppe. Men medierna ska varken skön- eller svartmålas. I stället bör publiken rustas så att den lär sig att hantera det alltmer svåröverskådliga medieflödet, skriver Staffan Dopping och Stig-Björn Ljunggren.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.