Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 18:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/larare-och-rektorer-verkar-leva-i-skilda-varldar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lärare och rektorer verkar leva i skilda världar”

Vi frågade lärarna hur ofta de har avsatt tid för att planera och efterarbeta undervisningen tillsammans med kollegor. Drygt 25 procent av lärarna uppgav att de aldrig har tid avsatt för ett sådant samarbete och knappt 30 procent att de har sådan tid varje vecka, skriver artikelförfattarna.
Foto: Lotta Härdelin

DN DEBATT 9/8.

Fyra forskare: Lärare har svårt att hinna med, rektorer menar att tid finns. Lärare har svårt att arbeta ostört, rektorer säger att det går.

Med en ny undersökning kan vi visa på anmärkningsvärt stora skillnader i hur lärare och rektorer uppfattar lärares förutsättningar för att förbereda och efterarbeta undervisning.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.