Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 19:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/larare-och-rektorer-verkar-leva-i-skilda-varldar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lärare och rektorer verkar leva i skilda världar”

Vi frågade lärarna hur ofta de har avsatt tid för att planera och efterarbeta undervisningen tillsammans med kollegor. Drygt 25 procent av lärarna uppgav att de aldrig har tid avsatt för ett sådant samarbete och knappt 30 procent att de har sådan tid varje vecka, skriver artikelförfattarna.
Foto: Lotta Härdelin

DN DEBATT 9/8.

Fyra forskare: Lärare har svårt att hinna med, rektorer menar att tid finns. Lärare har svårt att arbeta ostört, rektorer säger att det går.

Med en ny undersökning kan vi visa på anmärkningsvärt stora skillnader i hur lärare och rektorer uppfattar lärares förutsättningar för att förbereda och efterarbeta undervisning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.