Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 21:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lararutbildningarna-bryter-mot-hogskoleforordningen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Lärarutbildningarna bryter mot högskoleförordningen”

Landets lärarutbildningar bör rannsaka sig själva och se till att de har mål och innehåll i sina kurser som förbereder studenterna för det specifika utbildnings­sammanhang som komvux utgör, skriver artikelförfattaren.
Foto: Oliver Berg/TT

DN DEBATT 19/7. Det saknas kompetens om vuxenutbildningen inom lärarutbildningarna, dessa verkar inte ens medvetna om att det finns en separat läroplan för vuxenutbildningen. Regeringen måste i högskoleförordningen förtydliga lärarutbildningarnas uppdrag att förbereda studenterna för arbete inom komvux, skriver Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.