Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 02:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lararutbildningarna-bryter-mot-hogskoleforordningen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Lärarutbildningarna bryter mot högskoleförordningen”

Landets lärarutbildningar bör rannsaka sig själva och se till att de har mål och innehåll i sina kurser som förbereder studenterna för det specifika utbildnings­sammanhang som komvux utgör, skriver artikelförfattaren.
Landets lärarutbildningar bör rannsaka sig själva och se till att de har mål och innehåll i sina kurser som förbereder studenterna för det specifika utbildnings­sammanhang som komvux utgör, skriver artikelförfattaren. Foto: Oliver Berg/TT

DN DEBATT 19/7. Det saknas kompetens om vuxenutbildningen inom lärarutbildningarna, dessa verkar inte ens medvetna om att det finns en separat läroplan för vuxenutbildningen. Regeringen måste i högskoleförordningen förtydliga lärarutbildningarnas uppdrag att förbereda studenterna för arbete inom komvux, skriver Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in