Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 02:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/larlingssystem-skulle-ge-fler-unga-i-jobb-an-sankta-loner/

DN Debatt

DN Debatt. ”Lärlingssystem skulle ge fler unga i jobb än sänkta löner”

Samverkansformer behöver utvecklas där arbetslivets parter ges ett betydande ansvar och därmed också ett intresse av att upprätthålla kvaliteten på utbildningen för alla ungdomar och unga vuxna, skriver Jonas Olofsson.
Samverkansformer behöver utvecklas där arbetslivets parter ges ett betydande ansvar och därmed också ett intresse av att upprätthålla kvaliteten på utbildningen för alla ungdomar och unga vuxna, skriver Jonas Olofsson. Foto: Staffan Claesson TT

Länder med utbyggt lärlingsutbildningssystem har högre andel i sysselsättning och lägre arbetslöshet för unga med svag utbildningsbakgrund. Arbetslivets utbildningsberedskap bör stärkas och kommunernas aktivitetsansvar för unga utan gymnasieutbildning skärpas. Låglönejobb är en återvändsgränd, skriver Jonas Olofsson, forskare vid Malmö högskola.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in