Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 16:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-avgifter-och-forsaljning-av-vagar-betala-utbyggnad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt avgifter och försäljning av vägar betala utbyggnad”

Förutsättningarna för att sälja Öresundsbron och använda resurserna till en ny fast förbindelse vid Helsingborg-Helsingör bör utredas, anser Infrastrukturkommissionen.

Investeringar krävs. Öka användningen av avgifter och trängselskatter för att finansiera nyinvestering och underhåll av broar och ny kollektivtrafik. Låt AP-fonderna placera pengar i infrastrukturprojekt, se över möjligheten att sälja vissa vägar och va-system. Allt detta kan snabba på utbyggnaden, skriver Infrastrukturkommissionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.